– Dette er skikkelig digg fredagsmat, sier Sara fornøyd.
«Loaded fries» er fries toppet med masse godt, og her er det bare fantasien som setter begrensninger. Findus Sprøbakte Grønnsaksfries er perfekte å bruke som base.
Friesene er laget av aspargesbønner, gulrot og pastinakk, dekket med panering. Paneringen gjør grønnsakene ekstra sprø, og gir en spennende smak.
Vennegjengen har akkurat spist «loaded fries», laget med nyheten Sprøbakte Grønnsaksfries fra Findus.
De frosne grønnsakene er stekt i ovnen, og etterpå toppet med salsa, cheddarsaus, avokado, syltet rødløk, nachochips, lime og koriander.
Sara, Shirin og Nikolai innrømmer at de ofte dropper grønnsakene. De er ikke alene. Nordmenn spiser i gjennomsnitt kun 110 gram grønnsaker om dagen. Det er langt unna det anbefalte daglige inntaket på 300 gram.
- Jeg synes ofte at grønnsaker kan smake litt kjedelig, forteller Shirin, og legger til at hun ikke er så flink til å variere tilbehøret til middagen.
- Men dette var jo en helt ny måte å spise grønnsaker på!
Vennegjengen er vant til å bruke frosne wok-blandinger, men innrømmer at de ikke har så mye erfaring med andre grønnsaker fra frysedisken.
- Jeg synes det er gøy og spennende å prøve noe jeg ikke har smakt før. Jeg har liksom tenkt at frosne grønnsaker ikke er så veldig spennende, men dette smakte kjempegodt, sier Sara.
Sprøbakte Grønnsaksfries er kjempelett å lage. De frosne friesene settes inn i forvarmet ovn, og er klare på 10 min. Grønnsaksfriesene passer derfor perfekt også som tilbehør til hverdagsmiddager.
For de som ikke er så flinke til å inkludere grønnsaker på middagstallerkenen, kan Sprøbakte Grønnsaksfries være et spennende alternativ.
- Disse friesene er jo en super løsning for å få i seg litt ekstra grønnsaker. Det passer også for de som bare vil ha litt variasjon, og spise digge grønnsaker, sier Shirin med et smil.
Prøv disse knallgode grønnsaksfriesene i dag!
Vennegjengen har fått en ny favoritt til helgekosen, og ble veldig begeistret for konseptet «loaded fries», hvor man topper de ferdigstekte friesene med hva enn man liker.
- Nå gleder jeg meg til å servere dette til flere av vennene mine, avslutter Sara.
1 pose Findus Sprøbakte Grønnsaksfries
1 glass salsasaus
2 dl cheddarsaus
1 stk avokado
syltet rødløk
nachochips
1 stk lime
Koriander
Forvarm ovnen til 225°C. Fordel grønnsaksfries utover et brett med bakepapir. Stek midt i ovnen i 8-10 minutter i varmluftsovn og 10-12 minutter med over- og undervarme.
Varm opp cheddarsaus (eller se tips under for å lage selv) og kutt avokado i terninger.
Topp grønnsaksfriesene med salsa, cheddarsaus, avokado, syltet rødløk, nachochips og koriander. Kutt lime i båter og legg på fatet.
Server resten av sausene og nachochips i skåler, og"dig in". Håper det smaker!
Syltet rødløk lager du slik: Kutt rødløk i tynne skiver og ha over på et glass. Kok opp en lake med 1 del eddik, 2 deler sukker, 3 deler vann. Ta av platen når sukkeret er oppløst og hell laken over på glasset med løk. Sett på et tett lokk og la det avkjøle seg. Løken er klar etter et par timer, men er enda bedre dagen etter. Oppbevar glasset i kjøleskapet.
Cheddarsaus lager du slik: smelt 2 ss smør i en kjele, ha i 2 ss mel og rør inn. Spe med 2 dl melk, litt etter litt, la sausen tykne mellom hver gang du sper. Smak til med litt salt og evt. litt kayennepepper, og rør inn 150g revet cheddarost. Vær forsiktig med varmen etter at du har hatt i osten.
Du trenger:
1 pose Findus Sprøbakte Grønnsaksfries
1 pakkekyllingklubber
1 dl barbequesaus
1-2 stk tomat
1 stk rødløk
1 stk mango
1 stk lime
Forvarm ovnen til 225°C. Fordel grønnsaksfries utover et brett med bakepapir. Stek midt i ovnen i 8-10 minutter i varmluftsovn og 10-12 minutter med over- og undervarme.
Ha barbequesaus og kyllingklubber i en bolle og rør godt så sausen fordeler seg rundt kyllingklubbene. Stek i ovnen eller grill på grillen.
Finkutt tomat, rødløk og mango, og ha i en skål. Skvis over limesaft. Ha gjerne i litt finhakket chili hvis du vil ha litt futt i salsaen.
Server sprø grønnsaksfries med kyllingklubber og mangosalsa. Håper det smaker!
Spicy chilidipp er også veldig godt til! Eller hva med å servere med guacamole laget med erter?
1 pose Findus Sprøbakte Grønnsaksfries
2-4 stk burgere
2-4 skiver cheddar (evt. vanlig gulost)
1 stk tomat1/2 stk rødløk
noen salatblader
barbequesaus
2 stk brioche hamburgerbrød (evt. vanlige)
Forvarm ovnen til 225°C. Fordel grønnsaksfries utover et brett med bakepapir. Stek midt i ovnen i 8-10 minutter i varmluftsovn og10-12 minutter med over- og undervarme.
Stek burgere i stekepannen, og ha på cheddarost så den smelter oppå.
Del opp salatblader, kutt opp tomat i skiver og rødløk i ringer.
Varm burgerbrødene litt i stekeovnen og fyll på med burger, salat, tomat. rødløk og barbecuesaus. Er du sikkelig sulten går du for dobbelburger! Server med grønnsaksfries og nyt.
Spicy chilidipp er også veldig godt til! Eller hva med å servere med guacamole laget med erter?
Dette trenger du:
1 pose Findus Sprøbakte Grønnsaksfries
2 stk kyllingfilet
1 stk mango
10 stk cherrytomater
1/2 stk rødløk
1 stk lime
1/2 stk chili
Koriander
Salt og pepper
Forvarm ovnen til 225°C. Fordel grønnsaksfries utover et brett med bakepapir. Stek midt i ovnen i 8-10 minutter i varmluftsovn og10-12 minutter med over- og undervarme.
Krydre kyllingfiletene med salt og pepper. Grill på grillen, ca. 5-10 minutter på hver side (tilpass grilltiden etter hvor varm grillen diner).
Kan også stekes i litt olje i en middels varm stekepanne i ca. 3 minutter på hver side. Legg lokk på stekepannen og la kyllingfiletene ettersteke i 5-10 minutter.
Del opp mango, rødløk og cherrytomat i små biter og ha i en skål. Finhakk chili og koriander og bland inn, og skvis over saften av 1/2 lime.
Server sprø grønnsaksfries med grillet kylling og mangosalat. Skvis gjerne over litt ekstra lime ved servering. Håper det smaker og at grønnsakene går ned på høykant!
Mangosalsa er også veldig godt til panert fisk! Lag dobbelporsjon og ha til fishtacos dagen etter.