Lurer du på hvordan du skal få barna dine til å spise mer fisk?
Fiskepinner er noe de fleste barn liker. Det er et fullverdig fiskemåltid, som kan inngå i Helsedirektoratets anbefalte 2-3 fiskemåltider i uka.
Kameratene William og Jørgen (begge 12) ble helt hekta da de fikk teste fiskepinner i nye varianter.
Fiskepinner i toast og fiskepinner med dipp er blant de nye favorittene. Men høyest i kurs står fiskepinner i lomper!
-Det er gøy å prøve nye ting, og dette smakte kjempegodt. Det var digg med ketchup og agurk på også. Da ble det liksom litt ekstra sunt og friskt på en måte, sier Jørgen fornøyd, mens han tar et nytt jafs.
Kameraten William synes det er ekstra spennende å prøve fiskepinner med forskjellige dipper, som chilimajones, rømmedressing eller bare ketchup.
- Jeg synes det er mye morsommere å spise fiskepinnene med dipp, enn på vanlig måte med poteter og grønnsaker. Det beste jeg vet er Holiday-dipp, for den kan jeg lage selv også, sier han med et smil.
Hvis du vil at barna skal spise mer fisk, er et godt tips fra Findus-kokken, Ingvild Bøhm-Pedersen, å servere fiskepinner i toast til kveldsmat.
- Det slår garantert an og er kjempelett å lage, smiler hun lurt.
Oppskrift på fiskepinne-toast får du her!
«Når barna får være med og bestemme måltidet, øker matlysten»
«Våre beste fiskepinner» fra Findus, er laget med 100 prosent fiskefilet, og er en sunn og god introduksjon til fisk.
- Fiskepinnene er rike på smak, inneholder minimalt med mettet fett og er en naturlig kilde til Omega-3, sier Ingvild.
Findus-kokken anbefaler alle som ønsker å bruke mindre fett i matlagningen, å steke fiskepinnene i ovnen istedenfor panne.
Hvis du steker fiskepinnene i ovnen, trenger du ikke tilsette fett under stekingen. I mellomtiden kan du lage tilbehøret, sier Ingvild.
Prøv en av disse variantene:
Fiskepinner er et fullverdig fiskemåltid, som er barna liker.
Alle fiskepinner fra Findus er nøkkelhullsmerket.
Fiskepinnene fra Findus er laget med enkle, rene ingredienser. De har høyt fiskeinnhold og lite mettet fett.
Fiskepinnene fra Findus er dekket med en sprø og god kavring.
De glutenfrie fiskepinnene har panering av ris- og kikertmel.
William og Jørgen (12 år)
«Fiskepinner i lompe er skikkelig digg»
1 pakke Våre beste fiskepinner
1 pakke lomper
1 stk crispysalat
sprøstekt løk
ketchup eller tacosaus
Varm ovnen til 225°C, varmluft. Stek fiskepinnene på en stekeplate dekket med bakepapir i 14-16 minutter, vend halvveis i steketiden.
Følg med underveis og sjekk at fiskepinnene er gjennomvarme før servering.
Riv opp salaten i mindre biter. Kutt gjerne opp andre grønnsaker som barnet ditt liker, f.eks. agurk, avokado og paprika.
Fyll lompene med grønnsaker og fiskepinner. Topp med sprø løk og den sausen som barna og du liker. Enkelt og veldig godt!
1 pakke Våre beste fiskepinner
3-4 brødskiver
4 salatblader
3 ss rømme (eller annen dressing)
Varm ovnen til 225°C, varmluft. Stek fiskepinnene på en stekeplate dekket med bakepapir i 14-16 minutter, vend halvveis i steketiden.
Rist brødskivene i en brødrister, eller stek i litt smør i en stekepanne til de blir sprø. Del hver brødskive opp i 3, og smør på litt rømme (eller bruk den dressingen du liker best! Eller ketchup - det er også veldig godt).
Legg en fiskepinne på de oppdelte brødskivene og topp med en liten bit salat. Legg en brødskive på toppen igjen, så det blir en toast .Håper det smaker!
For de voksne kan det kanskje friste med aioli eller remulade til? Eller en chillidressing med litt futt i!
1 pakke Våre Beste Fiskepinner
Remulade:
1 dl majones
1 dl agurkmiks
salt og pepper
noen dråper sitronsaft
Enkel chilimajones:
1,5 dl majones
1 ts sriracha
Avokadorøre:
1 stk avokado
2 ss Creme Fraiche (eller rømme)
1 fedd hvitløk
1/2 stk lime
salt og pepper
100 gr Våre utvalgte erter
Varm ovnen til 225°C. Legg fiskepinnene på en stekeplate med bakepapir, og stek i 14-16 minutter. Vend fiskepinnene halvveis i steketiden.Følg med underveis!
En enkel remulade lager du ved å blande sammen like deler majones og agurkmiks. Smak til med salt og pepper, og noen dråper sitronsaft.
Rør sammen majones og sriracha til en chilimajones. Smak degfrem med mengden sriracha.
Kok eller stek ertene et par minutter. Ha over i en skålsammen med avokado og hvitløk, og mos alt med en stavmikser. Rør inn cremefraiche eller rømme og smak til med lime, salt og pepper.
Server fiskepinner med remulade, chilimajones og/elleravokadorøre, og nyt!
Server gjerne med grønnsaksstaver; f.eks. gulrot, agurk og stangselleri. Eller vil du ha noe enda sprøere og diggere - server med Sprøbakte grønnsaksfries!
En annen dressing som passer perfekt til er barbeque-majo! Bland sammen like deler majones og barbeque-saus, like godt som det er enkelt.
1 pakke Våre beste fiskepinner
1 pakke fullkornwraps eller vanlige lomper
1-2 stk finstrimlede gulrøtter
0,5 stk finstrimlet agurk
1 stk Crispysalat
ketchup eller tacosaus
salt og pepper
Varm ovnen til 225°C, varmluft.Stek fiskepinnene på en stekeplate dekket med bakepapir i 14-16 minutter, vend halvveis i steketiden.
Finstrimle gulroten og agurken, og riv opp salaten i biter.
Varm lefsene og fyll med grønnsaker og fiskepinner. Topp med sausen barna og du liker. Enkelt og veldig godt!
For de voksne kan det kanskje friste med mango, avokado og syltet rødløk i wrapsene? Eller en chillidressing med litt futt i!
4 stk. fiskepinner
50 gram hodekål
1 stk gulrot
1 ss majones
1 ss lettrømme
noen dråper sitronsaft
salt og pepper
2 stk brødskiver / 1 rundstykke
noen salatblader
Varm ovnen til 225°C, varmluft. Stek fiskepinnene på en stekeplate dekket med bakepapir i 14-16 minutter, vend halvveis i steketiden.
I mellomtiden river du gulrot og hodekål på et rivjern og har i en bolle. Bland inn lettrømme og majones, og smak til med noen dråper sitronsaft og litt salt og pepper.
Rist brødet i en brødrister og ha på salatblader og coleslaw. Topp med fiskepinner og legg den andre brødskiven på toppen.
Lag en større porsjon coleslaw og ha klart til middag dagenetter, for eksempel i stedet for ertepure til fish& chips.
All vår villfangede fisk er miljømerket med MSC. Det betyr at fisken er bærekraftig fisket, kommer fra bærekraftige bestander og er fullt sporbar.