Hobbykokken fra Treviso i Italia er oppvokst med et lidenskapelig forhold til mat, og spesielt erter.
- Mitt beste råd er å steke ertene i panna. Da får du en helt fantastisk smak, sier han med et smil.
Han tok med seg den glødende interessen, da han flyttet til Norge for ti år siden.
Matinteressen har han arvet fra sin bestemor. Oppskriftene hennes gir gode minner om oppveksten i Italia.
- Min bestemor laget all mat fra bunnen, hele sitt liv. En viktig del av oppskriftene hennes var erter. Det er en fantastisk råvare, fordi de er gode på smak og utrolig næringsrike, sier Massimo.
1. Hell litt olivenolje i en stekepanne og la pannen bli varm.
2. Stek ertene på høy varme i 2-3 minutter. Skru ned varmen og riv over parmesan.
3. Kvern over litt salt og pepper, og server med en gang - gjerne med godt brød til.
I stedet for parmesan kan du også bruke fetaost eller pecorino.
- Mange nordmenn tenker på erter som smakløse, men da tror jeg ikke de har smakt Petit Pois. De er små, søte og ekstra smaksrike.
- Jeg mistenker også at mange overkoker ertene sine. Når du først har smakt stekte erter med parmesan, vil du aldri tenke på erter som smaksløst igjen, sier Massimo med et smil.
- Jeg er opptatt av at maten jeg lager skal være ordentlig mat som smaker godt. Derfor ble jeg veldig glad da jeg kom til Norge og oppdaget at de frosne norske ertene var av så god kvalitet.
- Med disse ertene er det enkelt for meg å lage en italiensk middag, som bestemor ville vært stolt av!
Massimo trekker frem italiensk risotto med erter, ertepuré og pesto med erter som noen av sine favoritter.
Prøv disse ertene i dag!
3 dl Findus Våre Utvalgte Erter (Petit Pois)
1 pakke basilikum
1 fedd hvitløk
1/2 stk sitron, saft og skall
1 1/2 dl olivenolje
75 gr parmesan
salt og pepper
Kok erter etter anvisning på pakken og hell av vannet. Mos ertene til en jevn puré med en stavmikser eller i en blender.
Ha i hakket basilikum, hakket hvitløk og saft og skall fra sitronen.
Ha i revet parmesan og olivenolje og rør alt godt sammen. Smak til med salt og pepper.
Server den nydelige, knallgrønne pestoen med foccacia eller annet godt brød.
Bruk pestoen til fingermat på fest: Lag crostini toppet med ertepesto, skivet mozzarella, tomat og et blad fersk basilikum.
1 pakke Findus Våre Utvalgte Erter (Petit Pois)
1-2 stk sjalottløk
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
5 dl risottoris
10 dl grønnsaksbuljong
1 dl hvitvin
50 gr parmesan
Salt og pepper
Skrell og finhakk hvitløk og løk. Fres i en stekepanne med litt god olivenolje, til løken blir blank.
Tilsett risen i stekepanna og la den surre litt sammen med løken, ca. ett minutt. Tilsett hvitvin og la koke et par minutter til det meste av væsken har kokt inn.
Spe på med buljong mens du rører, kok inn ca. 2 dl væske av gangen. Fortsett til risen er mør og "al dente" (dette tar ca. 15-20 minutter). Ha i mer væske ved behov, men husk at risen skal fortsatt ha litt tyggemotstand.
Tilsett ertene og revet parmesan, og la putre et par minutter mens du rører, til risottoen er myk og kremaktig. Smak til med salt og pepper.
Legg risottoen i en skål eller på en tallerken, rasp gjerne litt ekstra parmesan over og pynt med noen stekte erter.
Hvitvin kan erstattes med eplemost. Ha gjerne i litt stekt sopp eller aspargesbønner også.
Risotto er nydelig tilbehør til både fisk, kylling og kjøtt- eller som en rett for seg selv!
1 pakke Findus Våre Utvalgte Erter (Petit Pois)
Salt og pepper
Evt. litt finrevet parmesan
Kok opp vann i en kjele og ha i ertene. Kok i 1-2 minutter og hell av vannet.
Mos ertene ved hjelp av en stavmikser til ønsketkonsistens.
Rør inn 2 ss smør til det smelter, og smak til med salt og pepper.
Dryss gjerne litt parmesan på toppen.
1/2 pakke Findus Våre Utvalgte Erter (Petit Pois)
100 gr tørket byggryn
1 liten finhakket løk
1 stk vårløk
100 gr fetaost
1 ss persille
1 stk lime
1 ss olivenolje
salt
pepper
Kok byggryn etter anvisningen på pakken.
Finhakk løken og skjær opp vårløken.
Skjær fetaosten i biter.
Når det er igjen 2-3 minutter av koketiden til byggrynene, heller du oppi ertene, og koker alt ferdig sammen. Hell av vannet.
Ha løken og fetaosten sammen med ertene og byggrynene over i en bolle. Ha i hakket persille og skvis over saften fra en lime.
Smak til med salt og pepper.
Bruk de urtene du liker! Her passer både timian, oregano, basilikum eller mynte!
For en vegansk variant, bytter du ut fetaost med en ost med vegetabilsk løpe.
- Det er lett å tro at erter er erter, men her er det veldig store forskjeller på smak og kvalitet.
Torbjørn Landsrød, råvaresjef i Findus, har 18 års erfaring med dyrking av norske erter.
- Petit Pois-erter er utrolig søte og gode på smak, og har definitivt den beste kvaliteten. Hemmeligheten ligger i den tidlige innhøstingen før de blir for modne, og deretter den raske innfrysingen.
Fra innhøsting til ferdig frosne erter går det maks tre timer for å beholde den aller beste kvaliteten.
- Det ligger mye stolthet og hardt arbeid bak disse fantastiske ertene, sier Torbjørn.
En kamp mot klokka
For å sikre best kvalitet, går det aldri mer enn 3 timer fra ertene er tatt opp av jorda til de er fryst ned på Findus-fabrikken i Tønsberg.
Et lite grønt gull
Erter er rike på protein og inneholder blant annet vitamin C.
De aller beste ertene
Petit Pois-ertene er de minste og mest smaksrike ertene.